32 İlçenin Milli Eğitim Müdürüne istifa baskısı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız yeni kurulan 7 ilçe hariç, 32 ilçede uzun süredir milli eğitim müdürlüğü koltuğunda oturan müdürlerden, istifa gibi bir dilekçe yazmalarını istedi. Olumlu yanıt veren tek müdür oldu

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yeni kurulan 7'si hariç 32 ilçede bazıları 15 yıldır görev yapan ilçe milli eğitim müdürlerinden "görev yerimin değiştirilmesini istiyorum" yazılı dilekçeye imza atmalarını istedi.

"Taze kan getirmek" için eski müdürlerin yerine yenilerinin getirilmesi planlanırken, bu dilekçelerle de görevden alınacak müdürlerin yargı yoluyla geri dönüşleri engellenmek istendi.

BİRİ KABUL ETTİ

32 müdür arasından bu isteğe olumlu yanıt veren tek müdür 5 yıldır Gaziosmanpaşa'da görev yapan Ahmet Hacıoğlu oldu. Hacıoğlu bu süre içinde TÜBİTAK Bilim Ödülü ve Matematik Olimpiyatları Türkiye Şampiyonluğu dahil ilçeye sayısız ödül kazandıran ilçede görevli öğretmenleri ikna ederek babası işsiz çocuklar için ücretsiz dershane kurmasıyla tanındı. Hacıoğlu'nun yakın çevresine, "Değişiklikte her zaman yarar var" dediği öğrenildi.

10 KEZ GERİ DÖNDÜ

Ümraniye'de 11 yıldır ilçe müdürü olarak görev yapan ve 10 kez görevden alınıp mahkeme kararıyla geri dönen İlyas Tekin'in ise bu talebi yalnızca Şişli İlçesi'ne atanması koşuluyla kabul edeceği öğrenildi.

10 yıl önce Bakanlığı 100 bin TL tazminata çarptıran Tekin, tazminatı sürgüne gönderildiği Tünceli'de bir öğretmenevine bağışlamış ve koltuğuna geri dönmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber